Over  Westra Foto en Media  

Hallo, mijn naam is Doede Pieter Westra, ik ben hobby fotograaf bij Westra Foto En Media en FotoJournalist bij RTV kanaal 30. 


Waarom fotograferen?Het fotograferen zit in het bloed van de familie, zo maakt mijn moeder ook al jaren foto's. Doordat mijn moeder deze passie had, heeft ze mij geïnspireerd om foto's te maken. Na enige jaren van ervaring opdoen binnen de branche, heb ik me ontwikkeld tot een professioneel Hobby fotograaf en trek ik wekelijks door de gemeente Achtkarspelen en ver daarbuiten, en weet de meest uiteenlopende fotowerken te maken.

Er komen veel speciale momenten voorbij, maar het mooiste vind ik altijd nog de schitterende zonsondergang of een boeiend landschap. Mijn grootste droom is om ooit een 'Selfcloud' te mogen spotten.

De weg naar succes

Fotografie is een passie waarvoor ik geroepen ben, maar de weg die ik heb bewandeld was niet de makkelijkste. In het begin moesten alle technische onderdelen van het vak geleerd worden en er moest apparatuur worden aangeschaft. Door een samenwerking te sluiten met mijn broer, die eigenaar is van Westra-interieur, werd een camera aangeschaft in ruil voor een samenwerking op het gebied van fotografie voor Westra-interieur. Door steeds meer opdrachten voor Westra-interieur uit te voeren, is de hobby-fotografie wat uit gegroeid tot wat serieuze Omdat ik vanaf dit moment het een geprofessionaliseerde hobby werd  heb ik een eigen camera gekocht, die vandaag de dag nog steeds tot mijn equipment behoort.


 


Van hobbyfotograaf naar fotojournalist

Het werk voor mijn broer viel op, ook bij de regionale krant 'Actief'. Zo werd ik gevraagd om foto's te maken bij een evenement, en deze haalde direct de voorpagina. Dit werk viel op, ook bij de regionale omroep RTV Kanaal 30. Op Facebook kwam een advertentie voorbij voor vrijwillige fotografen, en ik zag dit als de ideale kans om mijn gezicht te laten zien in de regio. Dit bleek een goede keuze te zijn, want ik ben vandaag de dag nog altijd 'dwaande' bij de regionale omroep. Na vele verhalen geschreven te hebben en fotowerken te hebben gemaakt, besloot ik voor mezelf ook opdrachten aan te nemen. Dit was het begin van Westra Foto en Media. Naast dit Professionele gebeuren  heb ik ook de dorpspagina 'Kootstertille, dêr is 't te dwaan' opgericht.

Door meer tijd te steken in mijn Geprofessionaliseerde hobby, ben ik ook gaan experimenteren met studiofotografie. Na een mooie tijd in de studio met o.a. zanger Gewoan Bram, en model Esther van der Wal, heb ik besloten te stoppen met studiofotografie. Dit heb ik gedaan om meer tijd te steken in mijn passie, namelijk landschappen en portretfotografie.