Over  Westra Foto en Media  

Hallo, mijn naam is Doede Pieter Westra, ik ben hobby fotograaf bij Westra Foto En Media en ben voormalig Fotojournalist van RTV Kanaal 30. Momenteel ben ik als fotojournalist te vragen voor vele voorkomende pers werkzaamheden.  


Waarom fotograferen?

Het fotograferen zit in het bloed van de familie, zo maakt mijn moeder ook al jaren foto's. Doordat mijn moeder deze passie had, heeft ze mij geïnspireerd om foto's te maken. Na enige jaren van ervaring opdoen binnen de branche, heb ik me ontwikkeld tot een professioneel Hobby fotograaf. 

Er komen veel speciale momenten voorbij, maar het mooiste vind ik altijd nog de schitterende zonsondergang of een boeiend landschap. Mijn grootste droom is om ooit een 'Selfcloud' te mogen spotten.

De weg naar succes

Fotografie is een passie waarvoor ik geroepen ben, maar de weg die ik heb bewandeld was niet de makkelijkste. In het begin moesten alle technische onderdelen van het vak geleerd worden en er moest apparatuur worden aangeschaft. Door een samenwerking te sluiten met mijn broer, die eigenaar is van Westra-interieur, werd een camera aangeschaft in ruil voor een samenwerking op het gebied van fotografie voor Westra-interieur. Door steeds meer opdrachten voor Westra-interieur uit te voeren, is de hobby-fotografie wat uit gegroeid tot wat serieuze Omdat ik vanaf dit moment het een geprofessionaliseerde hobby werd  heb ik een eigen camera gekocht, die vandaag de dag nog steeds tot mijn equipment behoort.


 


Van hobbyfotograaf naar fotojournalist


Het werk voor mijn broer viel op, ook bij de regionale krant 'Actief'. Zo werd ik gevraagd om foto's te maken bij een evenement, en deze haalde direct de voorpagina. Dit werk viel op, ook bij de regionale omroep RTV Kanaal 30. Op Facebook kwam een advertentie voorbij voor vrijwillige fotografen, en ik zag dit als de ideale kans om mijn gezicht te laten zien in de regio. Dit bleek een goede keuze te zijn. Na vele verhalen geschreven te hebben en fotowerken te hebben gemaakt, besloot ik voor mezelf ook opdrachten aan te nemen. Dit was het begin van Westra Foto en Media. Naast dit Professionele gebeuren  heb ik ook de dorpspagina 'Kootstertille, dêr is 't te dwaan' opgericht. Door meer tijd te steken in mijn Geprofessionaliseerde hobby, ben ik ook gaan experimenteren met studiofotografie. Na een mooie tijd in de studio met o.a. zanger Gewoan Bram, en model Esther van der Wal. werd de studiofotografie gestopt. 

In Oktober 2020 gaat Westra Foto en Media het opnieuw proberen om de studio te openen. De ervaring met outdoor shoot werd vanaf 2018 erg vergroot. De vraag naar Studio fotografie was in al die tijd aanwezig.Groot sucses voor Westra Foto en Media 

Anno 2020 is Westra Foto en Media sterk vertegenwoordigt in de fotowereld. Inmiddels is de facebook pagina goed uitgebreid. en mag de Instagram pagina een 2400 fotowerken vertegenwoordigen. In Augustus 2019 is dan eindelijk ook de uitstaling naar de buitenwacht toe, met werkkledij in stijl van de website. Er kwamen professionele visitekaartjes. Westra Foto en Media doet zaken met Ontwerper Siebren Postma van Siebranding Surhuisterveen. Hij heeft voor mijn professionele hobby een schitterende logo ontworpen. Makke foar dy Kootstertille heeft  mooie kledingstukken mogen bedrukken, en zijn er logo's op de auto gekomen. 

Videografie 

Sinds Okt 2019 heeft Westra Foto en Media er ook een broertje bij Westra Videografie. Reeds mocht Westra videografie een paar leuke opdrachten verrichten. Ik bin nog altiid Dwaande mei de ervaring oan op bouwen. 


Natuurfotografie de nieuwe dementie.. 

Sinds Maart 2020 is Westra Foto en Media zich gaan richten op natuurfoto,s De landschapfotografie was al ruim jaren vertegenwoordig. Hier kwam de zogenaamde Vogelfotografie in maart 2020 bij. Met een nieuwe lens die geïnvesteerd is. Ligt er een mogelijkheid om ook deze tak van sport te kunnen uitoefenen. Het geeft een niwe kijk op de fotografie.. De rust die hier mee gecreëerd is, geeft ruimte in andere takken van de fotografie. 

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin